Wonen aan de werf, Almere

Een werf om te wonen

De Werf is een uniek woonproject in Almere Nobelhorst. De architectuur is geïnspireerd op historische werfgebouwen met een industriële uitstraling als silo’s en loodsen. De woningen liggen direct aan de waterkant rondom een kleine haven. Het verschil met vroeger? Hier gaat het om een werf om te wonen. In woongebouwen met een robuuste architectuur in een modern jasje. De Werf is een brede mix van koop en huur, van grondgebonden woningen en appartementen en telt 125 woningen in verschillende types.

 • U woont tussen het groen en het water in Almere Nobelhorst
 • Er zijn unieke Bootwoningen met eigen aanlegsteiger
 • In De Werf woont u energieneutraal (gasloos) met lage energielasten
 • Er worden hoogwaardige, onderhoudsvrije materialen toegepast

Het mooie van de locatie

 • Vanuit iedere woning heeft u weids uitzicht over het water
 • U woont in een nette, verzorgde buurt met een autovrije openbare ruimte en aandacht voor privacy
 • De Werf is een recreatieve locatie voor o.a. hardlopen, wandelen, fietsen en suppen
 • U bent zo op uw werk via belangrijke uitvalswegen als de A27 en de A6 in de buurt

Het mooie van de locatie

 • Vanuit iedere woning heeft u weids uitzicht over het water
 • U woont in een nette, verzorgde buurt met een autovrije openbare ruimte en aandacht voor privacy
 • De Werf is een recreatieve locatie voor o.a. hardlopen, wandelen, fietsen en suppen
 • U bent zo op uw werk via belangrijke uitvalswegen als de A27 en de A6 in de buurt

Woningaanbod

Met riante Bootwoningen en een breed scala aan appartementen van koop tot huur, kunt u ontspannen wonen in De Werf! Zijn de kinderen uitgevlogen of bent u voor uw gezin op zoek naar een ruimere woning? Er is keuze voor bewoners in verschillende levensfases; van startende eenpersoonshuishoudens tot gezinnen en empty nesters.

Bootwoningen

Een woning met een bootje voor de deur, gewoon aan uw eigen aanlegsteiger. Hier kan het! De tien Bootwoningen zijn zeer royale eengezinswoningen met een woonoppervlakte van ca. 175 m2. Met drie ruime slaapkamers en ruimte voor een extra werkkamer is er plek voor het hele gezin. De ruime living met open keuken is georiënteerd op het water. Haal buiten naar binnen en betrek het terras aan het water eenvoudig bij uw woning door de grote schuifpui te openen. Een rondje suppen, varen of een gezonde frisse duik nemen kan gewoon vanuit huis.

Koopappartementen in de Silo

Denk je aan Silo’s, dan denk je aan rijke industriële bebouwing. Markante, stoere en industriële bebouwing langs de waterkant. Het ontwerp van de Silo in De Werf is daarop geïnspireerd met kenmerkende materialisering. De ‘betonlook’ van de gevel gecombineerd met glazen balustrades met aluminium profielen, en een dakbedekking voorzien van een stalen frame en zonnepanelen geven het gebouw een strakke, moderne en stijlvolle uitstraling.

Huurappartementen in de Loods

Groots wonen kan ook in een compacte woning van 50 m2. Dat bewijzen de 60 huurappartementen in de Loods. Deze appartementen met één slaapkamer zijn ideaal voor één- en tweepersoonshuishoudens, voor starters en voor actieve senioren. Alle woningen hebben uitzicht over de haven. De huurappartementen komen richting de oplevering van de woningen te huur. In onze nieuwsbrief maken we kenbaar wanneer de woningen in de verhuur gaan.

voordelen van

de locatie

Openbare ruimte

Naast aandacht voor de woningen wordt er in De Werf veel aandacht besteed aan de inrichting van de openbare ruimte. Deze kenmerkt zich door verzorgde groene borders met bomen in een strakke, rustige structuur. Er is ruimte voor ongedwongen ontmoetingen, maar ook ruimte om privé te genieten aan de autovrije waterkant en de plezierhaven.

Almere Nobelhorst

In de nieuwbouwwijk Nobelhorst (Almere Hout) heeft elke buurt zijn eigen karakter en zijn de woningen verschillend. U woont hier in een groene omgeving, vlakbij het bos en met veel water in de buurt. Wat Nobelhorst uniek maakt is het dorpse gevoel, met de volwassen stad Almere in de directe nabijheid. Met De Werf voegen we een uniek woningaanbod toe aan deze groeiende wijk.

Voorzieningen in de buurt

Een Albert Heijn voor de dagelijkse boodschappen en voorzieningen als een huisarts, tandarts, basisschool, kinder-opvang, Golfclub Almeerderhout, hockeyclub Buitenhout en diverse outdoor activiteiten zijn binnen tien minuten te bereiken.

Centraal gelegen

Vanuit De Werf bent u in minder dan een kwartier met de e-bike in het centrum van Almere. Werken in Amsterdam en wonen in Almere? De Werf ligt vlakbij belangrijke uitvalswegen als de A27 en de A6, waardoor werk en vrienden snel te bereiken zijn. Via de A6 en de A1 bent u met een half uur rijden in het centrum van Amsterdam.

Fietsschuur

Onderdeel van De Werf is een centrale fietsschuur met 275 plekken voor normale fietsen, e-bikes, elektrische bakfietsen en scooters. De fietsschuur, gelegen tussen de Silo en de Loods, is eenvoudig bereikbaar via grote deuren en heeft verschillende laadpunten voor uw elektrische (bak)fiets. Het centrale energiesysteem met alle installatietechniek krijgt tevens een plek in dit architectonische, met groen begroeide gebouw.

Horecapaviljoen

Aan de overkant van de haven, aan het water, komt een horeca paviljoen. Een uniek, rond ontworpen horecapaviljoen voor fietsers, wandelaars en andere recreanten. Een ontmoetingsplek met een zwemplek, steigers, bootjes en een café. De ideale verzamelplek om met vrienden af te spreken en een terrasje te pakken.

Routes

Vaarroutes rondom De Werf

1. Over het Weerwater (circa 5 km)
Vaar vanaf de Hoge Vaart via de Lange Wetering en de Kromme Wetering naar Weerwater. Hier vindt u (stads)strandjes, Strandpaviljoen Strand22 en het Lumièrepark.

2. Rondje Almere (circa 20 km)
Vaar via Weerwater door naar het Beatrixpark en de Noorderplassen. U komt langs het oudste stadsdeel Almere Haven,
unieke woonwijk en parken. Leg aan bij de Esplanada in Almere Centrum en stap even uit om te shoppen!

3. Door stad en natuur (circa 6 km)
Een mooie vaarroute door stad en natuur. Je vaart langs een aantal wijken binnen Almere Stad, en langs de prachtige natuur via de
Noorderplassen. Hier heb je diverse strandjes, een camping en De Kapitein Almere.

perfecte plek voor

duurzaam wonen

Energieneutraal wonen; lage energierekening

Alle woningen zijn gebouwgebonden energieneutraal, dat betekent dat de energie die de woning verbruikt in balans is met de energie die wordt opwekt (voorheen EPC = 0). Deze balans wordt bereikt door het energiegebruik zo laag mogelijk te houden middels PV-panelen en door de energie die nodig is duurzaam op te wekken. Dit is niet alleen goed voor het milieu, u profiteert ook iedere maand van een lage energierekening! De energieneutrale woningen in de Werf kenmerken zich door zeer goede isolatie, een goed ventilatiesysteem, lage temperatuur, vloerverwarming en verkoeling, zonnepanelen en slimme meters om te zien hoeveel energie je opwekt en verbruikt. De woningen worden uiteraard gasloos gerealiseerd.

Collectief energiesysteem

Voor de woningen van de Silo en de Loods halen we de warmte uit de lucht. In de centrale technische ruimte komen warmtepompen te staan, aangesloten op drycoolers. Dit zijn grote ventilatoren die warmte uit de lucht halen. De warmtepompen verwarmen deze lucht en daarmee wordt het water verwarmd dat naar uw woning wordt gedistribueerd voor uw vloerverwarming en het tapwater.

Duurzame maatregelen op een rij

 • Collectief energiesysteem maakt de Werf grotendeels zelfvoorzienend in energie.
 • Speciale energiedamwanden in de haven onttrekken via warmtewisselaars warmte en koude uit water en de bodem om een deel van de woningen en het paviljoen te verwarmen en te koelen. Dit is een thermisch geactiveerde damwand in combinatie met een warmtepomp.
 • Lage temperatuur vloerverwarming zorgt in huis voor een stabiel binnenklimaat
 • Zonnepanelen op alle daken; u wekt uw eigen duurzame energie op.
 • Groene gevels tegen de fietsenstalling en bergingen van de Bootwoningen voorkomen hittestress. Meer groen zorgt ook voor een gezondere leefomgeving.
 • Het regenwater van de Loods en de Fietsschuur gaat niet het riool in, maar via spuwers naar open goten. Dat is beter voor het grondwaterpeil.
 • Alle woningen worden gasloos gerealiseerd (verplicht bij wet sinds juli 2018).

VERKOOPPROCES

U heeft een woning in De Werf op het oog en u wilt zich aanmelden. Momenteel zijn we bij stap 2 van het verkoopproces: ‘Voorkeur bouwnummer opgeven’. Als u zich aanmeldt, krijgt u voorafgaand aan iedere volgende stap een update via de mail met wat u moet doen.

1. Aanmelden voor De Werf

Meldt u aan en blijf als eerste op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de Werf. Op onze website vindt u de meest recente en beschikbare informatie om u rustig op uw favoriete woning te oriënteren.

2. Voorkeur bouwnummer opgeven

Geef uw voorkeur op voor uw bouwnummer. Middels een woningzoeker worden plattegronden, eigenschappen en prijsranges per bouwnummer gecommuniceerd en kunt u uw voorkeur achterlaten in uw persoonlijke account. Op basis van de prijsrange kunt u ook alvast een gesprek plannen voor een financiële check.

3. Digitaal inschrijven

U kunt zich gedurende een gekaderde periode inschrijven voor uw favoriete bouwnummer, middels een digitaal inschrijfformulier. Op de website zijn dan ook alle verkoopstukken beschikbaar, zoals tekeningen, een technische omschrijving, meerwerkopties en de prijslijst.

4. Toewijzing

De ontwikkelaar zal middels een digitaal toewijzingssysteem de woningen toewijzen. Is uw favoriete bouwnummer al toegewezen of onder optie, dan nemen we u graag op in onze reservelijst.

5. Gesprek met de makelaar

Vanaf begin 2024 starten de verkoopgesprekken en is het mogelijk om een optie te nemen. Tijdens het gesprek met één van onze makelaars ontvangt u aanvullende informatie over het beschikbare woningaanbod. Heeft u tijdens dit gesprek nog steeds interesse, dan krijgt u een optie op de woning en is het tijdelijk voor u gereserveerd. U krijgt nog voldoende tijd om alle informatie rustig door te nemen.

6. Optie verzilveren

Weet u zeker dat dit de juiste woning is? Dan maakt u een afspraak met de makelaar om de koop-/aannemingsovereenkomst (KAO) te bespreken en vervolgens te ondertekenen. Mocht de optie niet om worden gezet naar een koop, dan worden de reservekandidaten benaderd.

ACTUELE

planning

Ontwerpfase

In deze fase gaat het ontwerp van voorlopig ontwerp naar een definitief ontwerp, waarna de omgevingsvergunning procedure wordt opgestart.

Verkoop voorbereiding

Het ontwerp wordt door de architect en onze adviseurs uitgewerkt tot contractstukken. De technische omschrijving wordt opgesteld en een woningborg certificaat wordt aangevraagd.

Verkoopfase

Het project komt in een zogenaamde korte ‘pre-sale’ fase. U kunt uw interesse in een woningtype kenbaar gaan maken. Aansluitend start de verkoop van het project. Heeft u tijdens de voorverkoop uw interesse getoond? Dan heeft u een streepje voor en gaat u het verkoopproces  in.

Bouw

Via onze website en mailings maken we kenbaar wanneer de bouw van De Werf start. De bouw start naar verwachting medio 2024. De aannemer verwacht een bouwtijd van ca. 12 (Bootwoningen en De Loods) tot 18 (De Silo) maanden.Gedurende de bouw worden er diverse kijkmomenten georganiseerd.

Oplevering

Wanneer u een woning in De Werf heeft gekocht, houden wij u gedetailleerd op de hoogte van de vorderingen. Ook wanneer u bepaalde keuzes moet maken. Met 125 woningen gebeurt de oplevering in fases. Een paar weken voor de sleuteloverdracht controleert u de woning voordat deze definitief wordt opgeleverd. Vanaf dat moment kunt u de woning in!

Ontwerpfase

In deze fase gaat het ontwerp van voorlopig ontwerp naar een definitief ontwerp, waarna de omgevingsvergunning procedure wordt opgestart.

Verkoop voorbereiding

Het ontwerp wordt door de architect en onze adviseurs uitgewerkt tot contractstukken. De technische omschrijving wordt opgesteld en een woningborg certificaat wordt aangevraagd.

Verkoopfase

Het project komt in een zogenaamde korte ‘pre-sale’ fase. U kunt uw interesse in een woningtype kenbaar gaan maken. Aansluitend start de verkoop van het project. Heeft u tijdens de voorverkoop uw interesse getoond? Dan heeft u een streepje voor en gaat u het verkoopproces  in.

Bouw

Via onze website en mailings maken we kenbaar wanneer de bouw van De Werf start. De bouw start naar verwachting medio 2024. De aannemer verwacht een bouwtijd van ca. 12 (Bootwoningen en De Loods) tot 18 (De Silo) maanden.Gedurende de bouw worden er diverse kijkmomenten georganiseerd.

Oplevering

Wanneer u een woning in De Werf heeft gekocht, houden wij u gedetailleerd op de hoogte van de vorderingen. Ook wanneer u bepaalde keuzes moet maken.  De aannemer verwacht een bouwperiode van circa 21 a 22 maanden. Met 125 woningen gebeurt de oplevering in fases. Een paar weken voor de sleuteloverdracht controleert u de woning voordat deze definitief wordt opgeleverd. Vanaf dat moment kunt u de woning in!

SCHRIJF U NU IN

Schrijf u in via het onderstaande formulier. Nadat u het formulier heeft ingevuld, ontvangt u een bevestigingslink op het door u opgegeven e-mailadres en na bevestiging een e-mail met uw inloggegevens voor uw persoonlijke account.

Heeft u al een account dan kunt u hier inloggen.